tiistai 6. syyskuuta 2016

MUISTA PITÄÄ HUOLTA MYÖS ITSESTÄSI

Ennen kaikkea muista pitää huolta itsestäsi. Se on tärkein ja parhain vinkki mitä voin teille kertoa. Edes puoli tuntia päivässä saa olon heti paljon paremmaksi. Lakkaa kynnet, lue kirjaa tai käy lenkllä. Tee jotain mikä saa sinut rentoutuneeksi sekä kohottaa mielialaasi. Unohda kuitenkin kaikki päihteet sillä ne eivät sinua loppujen lopuksi auta yhtään ja pitkällä tähtäimellä hajottaa elimistösi.

Olen huomannut tässä töissä ollessani sen pienenkin vapaa-ajan olevan hyväksi. Oli se sitten viisi minuuttia tai viisi tuntia. Tietty mitä enemmän sen parempi. 

On tärkeä muistaa pitää itsestänsä huolta etenkin silloin, kun jollain läheisellä menee huonosti, sinulla itsellä menee huonosti tai on tapahtunut jotain mikä vaikuttaa sinuun. Vaikka olen vasta viisitoista vuotias niin osaan henkiökohtaisesti teille sanoa, että tuolloin on todella tärkeää huolehtia omasta hyvinvoinnista. 

Joillakin ihmisillä on tapana huolehtia ensin kaikista muista ja sitten vasta itsestänsä, tosin moni unohtaa huolehtia itsestänsä jos on tapana huolehtia kaikista muista. Ihan niinkuin minulla itsellänikin. Mulla ainakin henkilökohtaisesti tapana huolehtia äitistä, mummosta sekä kavereista. Oikeastaan huolehdin kaikista ennen itseäni. 

Kuten aikasemmin jo kerroin niin olen oppinut, että itsestä pitää huolehtia. Tämän postauksen jälkeen olet lukenut lausahduksen "pidä huolta itsestäsi" eri muodoissa varmasti yli kymmenen ellei jopa kaksikymmentä kertaa. Mun tapa huolehtia itsestä on usein kuuma suihku, postausten kirjoittaminen, valokuvaaminen, kirjoittaminen ylipäätään, leffojen sekä sarjojen katsominen, pyykkien peseminen RAKASTAN!! sekä treenaaminen. 

Välillä on kiva pitää huolta itsestä tekemällä, vaikka päiväreissuja kuten me viime viikonloppuna käymällä korkeasaaressa. Ja esimerkiksi shoppailu on monien lempipuuhaa. Tykkään siitä itsekkin todellam paljon. Monien aikuisten suosikkina on laivalla käynti tai vaikka illanistujaiset. Joten jos koet olevasi loppu ja kaipaat piristystä niin varaa matka laivalle, pidä illanistujaiset tai tee jotain muuta kivaa, mutta ennen kaikkea muista pitää huolta itsestäsi.

7

(kuva on viime viikonlopulta) 

Pelkkä henkinen hyvinvointi ei kuitenkaan riitä siihen, että voisit kunnolla hyvin. On siis todella tärkeää, että pidät itsestäsi huolta myös fyysisesti. Jotta voisit hyvin myös fyysisesti täytyy muistaa syödä terveellisesti, juoda reippaasti yli kaksi litraa vettä päivässä sekä nukkua vähintään kymmen tuntia. Itse en esimerkiksi jaksa nousta sängystä jos mulla on takana alle kymmenen tunnin yöunet. Mielellään vaatisin sen yksitoista tuntia alle jotta jaksan koko päivän. 

Jotta mieli pysyy virkeänä ja on hyvä olla täytyy muistaa myös hyvä hygienia. Kellään ei voi olla täysin hyvä olo jos on likaiset vaatteet, todella epäpuhdas fiilis sekä rasvaiset hiukset. Voin olla jopa aika varma tästä.

Myös ympäristö missä elät (koti) vaikuttaa todella paljon hyvinvointiin. Joten muistathan pitää huolta huoneestasi, asunnostasi sekä muutenkin ympäristöstäsi. 

Nyt mulla on hyvä mieli, kun pääsin vihdoin postaamaan teille tästä aiheesta, mulla on nimittäin koko päivän ollut tämä mielessä. 

<3 Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti